Sebaobrana pre ženy: 5 zbraní, ktoré potrebujete k prežitiu

Posted: 15. januára 2011 in Nezaradené
Značky:, , , ,

Z webu SurvivalCache.com pochádza nasledujúci článok, hodný prečítania hlavne pre zástupkyne tzv. nežnejšieho pohlavia, z pera nemenovanej čitateľky zmieňovaného webu (krátené – pozn. Rudolf).

Sebaobrana pre ženy je dôležitou otázkou pre prežitie každej ženy, ako i dôležitou časťou vášho každodenného života. Tuná predstavujeme 5 zbraní, ktoré by ste mali mať neustále so sebou.

1. Kľúčenka s ninja bodcom (známy ako “kubotan”) Táto zbraň je odstrašujúca a zvyčajne sa predáva s úchytom na kľúčenku. Ninja bodec perfektne padne medzi vaše prsty zovreté v päsť. Pri výstupe či nástupe do vozidla mám tento bodec vždy v ruke. Ak má niekto v pláne nejakú neplechu a vidí, že máte v ruke túto zbraň, je šanca, že si vyberú za obeť niekoho iného. Ak si to útočník nevšimne a napadne vás, rýchly úder do oka s bodcom celkom určite váš útek umožní.

 

2. Honeycomb Hairbrush od firmy Cold Steel – Toto je jedna z mojich najobľúbenejších zbraní! Ide naozaj o funkčný hrebeň (kefu na vlasy) a vyzerá tak nevinne, že by nikoho nenapadlo, že “česacia” časť skrýva 3.5 palcovú dýku. Tento hrebeň je vyrobený z materiálu Zytel. Pamätajte si, že ide o dýku určenú na bodanie, nie nôž na rezanie, takže by ste mali mať dostatok sily ju do útočníka zabodnúť.

 

 

3. Opičia päsť (známa ako “opičia guľa”) – Keď som túto vec videla prvýkrát, nevedela som, čo si o tom myslieť. Vyzeralo to ako milý prívesok na kľúče. No keď som ním švacla o pult, uvidel soam, akú škodu dokáže narobiť. Možno to vyzerá ako hračka, no rozhodne to hračkou nie je. Opičia Päsť je oceľová guľa obalená sieťkou a úderom do hlavy či tela (kosť) útočníka môžete spôsobiť vážne zranenie. Ak sa s touto “opicou” naučíte dobre zaobchádzať …niekto pôjde dole.

 

4. Open Assist Knife – Tento nôž sa ľahko otvára rýchym pohybom prsta (v protiklade ku klasickému vreckovému nožíku). Nejde o vyskakovačku (tie sú vo väčšine krajín zakázané. Je vhodné pozrieť sa na zákony upravujúce dĺžku čepele noža, ak ho chcete nosiť pri sebe (niektoré krajiny to úplne zakazujú – pozn. prekl.). Podčiarknuté a zhrnuté – ak vás niekto vidí s nožom, vie, že to myslíte vážne. Odporúčané značky: Spyderco & Emerson

5. Spreje so slzným plynom – väčšina z nás pozná spreje so slzným plynom so základom na rôznej báze. Ide o jeden z najobľúbenejších prostriedkov na sebaobranu a ľudia ho kupujú, pretože nemá smrtiace účinky a nemusíte mať priamy kontakt s útočníkom. Pri kúpe spreja dbajte na to, aby ste kupovali sprej určený na policajné či vojenské účely. Doporučujem medvedí sprej (bear spray) firmy UDAP, pretože je navrhnutý, aby zastavil medvede grizzly ďalšie potvory ľahšie ako cca 500 kg. V pár tátoch existujú zákonné reštrikcie pre takéto spreje, zvyčajne je ich zoznam uvedený na stránke, ktorá tieto spreje predáva. Nastriekajte takýto sprej niekomu do očí a zmiznete im z očí v momente. Netreba spomínať fakt, že policajti nebudú mať veľa práce s nájdením útočníka, stačí nájsť oslepenú osobu kráčajúcu po ulici ako Frankenstein.

 

Na záver dodám, že osobne podporujem nosenie ručných zbraní a taserov za účelom sebaobrany. Tento článok je len úvodom pre tých, ktorí momentálne nenosia so sebou žiadnu zbraň. Všetky tieto spomenuté zbrane sa vojdú do kabelky a všeobecne sa na ich nosenie nevyžaduje žiadne povolenie. Vždy sa však uistite, že to, čo na svoju sebaobranu nosíte, neporušuje žiadne zákonné ustanovenia.

Pridaj komentár